Kadidelnice a vydymovacie piecky
Ako na to :
- Vezmite kadidelnicu, pokiaľ je jej súčasťou mriežka, uhlík položte priamo na ňu, ak nie, nádobku naplňte asi do troch štvrtín pieskom, ktorý by mal byť čistý a suchý, zbavený organických nečistôt, alebo použite himalájsku soľ. Piesok ani soľ nie je potrebné po každom vydymovaní meniť, stačí ak odoberiete už použitý uhlík so zvyškami vydymovadla.
- Do pinzety či klieští na uhlíky uchopte rýchlozápalný uhlík a zospodu ho zapáľte. Počkajte 15-20 sekúnd, pokiaľ uhlík prestane iskriť a vydávať dym, položte ho do kadidelnice na piesok ( na mriežku - podľa typu vydymovacej misky ).
- Po cca. 30 sekundách, keď sa uhlík začne sfarbovať do siva už môžete na uhlík sypať vydymovadlo. Uhlík horí 30-90 minút (podľa veľkosti a typu) a počas tejto doby môžete kedykoľvek podľa potreby vydymovadlo prisýpať.
- Pre vykurovanie bylín a vonných driev (napr. palo santo, ) vydymovaciu piecku, kde je ako zdroj tepla použitá čajová sviečka ( vydymovacia piecka s hustou mriežkou).
- Počas horenia nenechávajte kadidelnicu (vydymovaciu piecku ) s uhlíkom bez dozoru, uhlík je možné uhasiť iba vhodením do vody.
Kadidelnica smaltovaná s mosadznou mriežkou . Používa sa na vydymovanie všetkých druhov bylín a živíc na uhlíku .